×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι κάνει ένα eshop ανταγωνιστικό;

Τι κάνει ένα eshop ανταγωνιστικό;

Ο αριθμός ηλεκτρονικών καταστημάτων που πρωτοεμφανίζονται στο διαδίκτυο, αυξάνεται καθημερινά. Ο καθένας στις μέρες μας μπορεί να διαθέτει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Λίγοι όμως καταφέρνουν να διατηρούν ένα επιτυχημένο  καιανταγωνιστικόeshop.

Σίγουρα, ηκατασκευή eshopαποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα μιας επιτυχημένη πορείας στο ίντερνετ. Ωστόσο από μόνο του ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν είναι εφικτό να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την επιχείρησή σας. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αρκετάκερδοφόρα eshopκαι ένας τεράστιος αριθμός καταστημάτων που απλώς επιβιώνει.

Παράγοντες για ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα

Ένα ανταγωνιστικό eshop οδηγεί αυτομάτως και σε μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων. Κατά συνέπεια, σε αύξηση του κέρδους για μια online επιχείρηση. Προκειμένου όμως να καταστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανταγωνιστικό στην συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικτυακή αγορά, θα πρέπει να υποστεί μια σειρά βελτιστοποιήσεων. Βελτιστοποιήσεις που αφορούν όλους τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την συνολική επιτυχία ενός eshop.

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες αυτοί;

Εύχρηστο design

Ο σχεδιασμός ενός eshop, θα πρέπει να παρέχει στον εκάστοτε επισκέπτη μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο θα «στηθεί» η ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, θα πρέπει να είναι εύκολη στην περιήγηση. Οι online καταναλωτές, δεν έχουν την υπομονή να αναζητήσουν προϊόντα με τις ώρες. Θέλουν να επισκεφτούν ένα eshop, να βρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν και φυσικά να προβούν στην γρήγορη ολοκλήρωση της αγοράς.

Mobile Friendly design

Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας προκειμένου να καταστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανταγωνιστικό την σημερινή εποχή. Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του διαδικτύου, πλέον επιλέγουν την περιήγηση στο διαδίκτυο μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις αγορές τους. Εάν λοιπόν αναζητάτε και εσείς τι κάνει ένα eshop ανταγωνιστικό, θα μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι εκείνο που στοχεύει στους χρήστες από κινητών τηλεφώνων.

Εύκολο και γρήγορο checkout

Όπως προαναφέραμε, ο εκάστοτε πελάτης θέλει να ολοκληρώσει τις αγορές του όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η σελίδα του Checkout απαιτεί την συμπλήρωση πολλών πληροφοριών και σε αρκετά βήματα, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια αρκετών πελατών πριν προβούν στην ολοκλήρωση της αγοράς.

Προκειμένου λοιπόν να καταστεί πιο ανταγωνιστικό ένα eshop, θα πρέπει να προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία σε κάθε βήμα. Κατά συνέπεια, το γρήγορο checkout αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την αύξηση των πωλήσεων και εν συνεχεία την μεγιστοποίηση του κέρδους για μια επιχείρηση.

Απλό και κατανοητό περιεχόμενο

Το περιεχόμενο ενός eshop και γενικά μιας ιστοσελίδας, παίζει καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο θα «πείσει» έναν επισκέπτη να μετατραπεί σε πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι τα κείμενα, το φωτογραφικό υλικά και τα βίντεο που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, με άμεσο και κατανοητό τρόπο. 

Προώθηση επωνυμίας - branding

Οι παράγοντες που καθιστούν ένα eshop ανταγωνιστικό στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, δεν αφορούν μόνο τις βελτιστοποιήσεις πάνω στην σελίδα. Θα πρέπει λοιπόν να επενδύσετε και στην προώθηση της επωνυμίας σας σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι καταναλωτές του διαδικτύου, επιλέγουν να ολοκληρώσουν μια αγορά, πολύ ευκολότερα από κάποιο eshop που έχουν ακούσει στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος που η προώθηση –διαφήμιση ιστοσελίδωναποτελεί και μία από τις βασικότερες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία μας. Θα πρέπει δηλαδή να προωθήσετε την επιχείρησή σας όσο το δυνατόν περισσότερο και σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες (Google Ads, Social Media κλπ.).

 

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να κάνετε το eshop σας πιο ανταγωνιστικό, να προσελκύσετε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων και φυσικά να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, δεν έχετε παρά ναεπικοινωνήσετε μαζί μας

ΗWebalistsαποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία web design που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και να προσεγγίσετε τον μέγιστο αριθμό πελατών, με την χαμηλότερη δυνατή επένδυση.

 

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.