×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πιο συχνά λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδας

Τα πιο συχνά λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδας

Κάθε επιχείρηση που θέλει να είναι ανταγωνιστική πρέπει να έχει και μια κατάλληλη και σύγχρονη ιστοσελίδα. Ωστόσο ο σχεδιασμός της κρύβει πολλές παγίδες και είναι εύκολο να κάνετε λάθη, όσο καλά και αν γνωρίζετε την επιχείρηση και τις ανάγκες της. Παρακάτω θα δούμε τα πιο συχνά λάθη.

1. Μπερδεμένη πλοήγηση και έλλειψη κουμπιών παρότρυνσης (CTA Buttons).

Η πλοήγηση του χρήστη είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς δεν θέλετε να οδηγήσετε τους πελάτες σας σε ένα λαβύρινθο από περιεχόμενα. Τα CTA Buttons, προτρέπουν τους χρήστες μιας ιστοσελίδας να προβούν σε μία συγκεκριμένη ενέργεια. Θα πρέπει να αποτυπώνεται όμως η ενέργεια αυτή, με μία απλή και ξεκάθαρη φράση. Χρησιμοποιήστε φράσεις παρότρυνσης που θα σας φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. (Ξεκινήστε εδώ, Κάνε αίτηση τώρα, Επισκεφτείτε μας σήμερα κλπ.)

2.Έλλειψη οπτικής ιεραρχίας.

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σου για πρώτη φορά πρέπει να καταλάβει με μια ματιά τί κάνει κάθε κουμπί. Η πλοήγηση πρέπει να είναι φυσική και να μην του δημιουργείται ποτέ το αίσθημα πως είναι χαμένος. Σε αυτό συμβάλλει αποφασιστικά η σωστή οπτική ιεραρχία της ιστοσελίδας σας.

3.Χαμηλή ταχύτητα φόρτωσης.

Μια ιστοσελίδα που χρειάζεται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει, έχει ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών, να την εγκαταλείπει. Για να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα του website σας, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι όλες οι σελίδες έχουν γρήγορους χρόνους φόρτωσης, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εισέλθουν στο περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα.

4.Μη responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας. 

Ο responsive σχεδιασμός κρίνεται απαραίτητος για ψηλότερο ranking από την Google. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ιστότοπο ο οποίος είναι προσαρμοσμένος για να δουλεύει εξίσου καλά τόσο από σταθερές όσο και από κινητές συσκευές. Συγκεκριμένα, προτείνουμε το σχεδιασμό mobile-first, που σημαίνει πως ξεκινάμε από τη μικρή οθόνη και στη συνέχεια κατασκευάζουμε την έκδοση για τη μεγαλύτερη οθόνη.

5.Έλλειψη ταυτότητας.

Η κατασκευή δεν αφορά μόνο το τεχνικό κομμάτι που είναι σχεδιασμένη μία ιστοσελίδα αλλά και το κομμάτι του περιεχομένου. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας χρειάζεται να καταλάβει ποιοί είστε και γιατί πρέπει να σας επιλέξει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κοινό να συνδεθεί με εσάς και να οδηγηθεί πιο γρήγορα στο να μετατραπεί σε πελάτης σας.

6.Δημιουργικότητα όχι μόνο στην αρχική σελίδα.

Η αρχική σελίδα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια ιστοσελίδα ωστόσο όλες οι υπόλοιπες σελίδες είναι σημαντικές και μπορούν να συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησής σου.

7.Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο Favicon.

Το favicon είναι ένα μικρό εικονίδιο που εμφανίζεται μαζί με το όνομα της ιστοσελίδας στο tab του browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Είναι πολύ σημαντικό μιας και αποτελεί μέρος του brand. Αρκετοί χρήστες ανοίγουν καρτέλες στους browsers τους και τις ξεχνούν ανοιχτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μη μπορεί να θυμηθεί ποια είναι η ιστοσελίδα που έχει ανοίξει μόνο από την καρτέλα που βλέπει και είναι πολύ πιθανό να την κλείσει χωρίς να την επισκεφτεί.

Αν θέλετε να αποφύγετε λάθη σαν τα παραπάνω, εμπιστευτείτε την εξειδικευμένη ομάδα μας από web developers και web designers για τη δημιουργία μιας responsive, λειτουργικής, όμορφης και σύγχρονης ιστοσελίδας.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.